Wat is loonschade

Personeelsleden zijn waardevol en het is voor werkgevers zeer vervelend wanneer een personeelslid (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt. In eerste plaats is het vervelend voor de werknemer in kwestie, maar als werkgever heeft u er ook mee te maken. U betaalt immers loon aan een medewerker die thuis zit.

Wanneer een medewerker arbeidsongeschikt raakt door het toedoen van een ander, bijvoorbeeld door een ongeval, kan de werkgever schade verhalen op de aansprakelijke partij. Daarbij kunnen verschillende kosten worden verhaald. De Loonschade Service van Meesterwerk voor Ondernemers biedt uitkomst om deze kosten te verhalen.


Is mijn zaak een Loonschade zaak?


Welke kosten kunnen worden verhaald?

Het is belangrijk dat u goed bijhoudt welke kosten worden gemaakt.In welke gevallen kunt u loonschade onder meer verhalen?Wat kan het opleveren?

Het verhalen van loonschade kan een middelgroot bedrijf op jaarbasis al snel duizenden euro’s opleveren. Zonde om dat geld te laten liggen!Tip

Loonschade kan worden verhaald tot vijf jaar geleden na de eerste verzuimdag van uw werkenemer. U bent wellicht nog niet te laat! Het is aan te raden om uw oude verzuimadministratie nog eens na te gaan. Mogelijk zitten er loonschadegevallen tussen.Is uw zaak een loonschadezaak?

Is uw zaak een loonschadezaak? Maak gebruik van onze checklist om dit te toetsen.


Bel mij terug

contact

Direct contact met 1 van onze medewerkers? Aarzel niet. Wij staan u graag te woord.


Veelgestelde vragen

contact

Direct naar een overzicht met de meest gestelde vragen

F.A.Q.